Boldog Születésnapot Transformers!

Itt van, végre sikerült összevágnom ezt a kis videót kedvenc TF-jeink 30. születésnapjának tiszteletére. Remélem elnyeri a tetszéseteket, jó szórakozást hozzá 🙂

11 Comments

  • Az a Transformers Go sorozat, nagyon béna önismétlő, viszont egy olyan király lezárása van, amit ritkán látok ilyeneknél. Minden esetre ha megnézed érdemes csak az utolsó két részt megnézned, mert a többi úgyis ugyan az 😀 Erről ismajd fogok írni egy irományt

 1. Jó kis videó volt. Azért azt megjegyezném, hogy a régi transformers sorozatok, illetve a régi még talán a 80 as években készült mozi film, az egyetlen, amely képes volt a képregények hangulatát visszaadni. Az újabb feldolgozások gyakran nem csak a karakterek képességeit személyiségjegyeit nem tisztelik,hanem még a külsejüket is megváltoztatják,és egy bugyuta történettel körítik.

  Ellenben a képregényeket tekintve, a TF sorozat fokozatos fejlődésen ment keresztül, nem csak látványra, de a kezdeti picit gyerekes történetek, mára már eléggé sötét hangulatot árasztanak, és “felnőttesedtek ” is .

  • “Az újabb feldolgozások gyakran nem csak a karakterek képességeit személyiségjegyeit nem tisztelik,hanem még a külsejüket is megváltoztatják,és egy bugyuta történettel körítik.”

   Ez van, ha egy pár évente önmagát teljesen megújító játék franchise-zal van dolgunk. Itt nincs semmilyen “rögzített” történet/személyiség/képesség, amikhez az új sorozatoknak ragaszkodniuk *kell*. Eleve az eredeti képregény és rajzfilm és totál másak voltak: nagyjából ugyanazok a karakterek szerepeltek bennük, de sokszor teljesen eltérő volt az eredetük, a jellemük és a képességeik.

   • Részben igazad van, viszont vannak olyan jellemvonások amihez mégis ragaszkodni kellene. A g1 -g2 képregény sorozatok után egyébként, kinőtte magát a TF képregény univerzum a gyermeteg játék képregény sorozatból, és sikerült valami jobbat alkotniuk. Érdemes elolvasnod pár képregényt online is amely már az új érában készült.
    Kb olyan fejlődésen ment keresztül, mint anno a marvel képregénysorozat az annihiláció nevezetű történet szál felvezetésével, amely új szintre emelte a nova képregény sorozatokat. Vagy mondjuk még mind emlékszünk a Hulk képregények nevetséges monológjaira, de pl a Hulk világa sorozattal. A TF képregényeknél is hasonló a helyzet, a baj az ,hogy az animációs sorozatok, és a filmek ezt a fejélődést nem követték. A transformereket másodlagos szereplővé tették, csak látvány elemmé.

    • A filmeknek vagy rajzfilmeknek más bánásmódban részesülnek, mert azok alapvetően más célcsoportnak készülnek, mint a képregények — utóbbiakat főleg a nagyobb rajongóknak és az átlag képregényolvasóknak szánják és a történetüket nem (vagy csak részben) befolyásolják a játékeladások, de a rajzfilmek és filmek lényegében átlagos fogyasztásra való tömegcikkek, amiknek mindig a gyerekek és az átlag mozinézők aktuális igényeit kell kielégíteniük. Nagy ritkán kikerül közülük valami igazán minőségi (számomra a Beast Wars és az Animated eddig felülmúlhatatlanok és nekem ezek az animált TF “univerzum” abszolút csúcspontjai), de nagyban más hozzáállást tanúsítanak a készítőik részéről, mint amilyenben a sokkal kötetlenebb képregények részesülnek.

     Nyilván behugyoznék, ha adaptálnák valamelyik új, népszerű képregényt (nem olvasom őket, de láttam belőlük részleteket és azokból értem, miért olyan közkedveltek), de ez sajnos nem reális elvárás.

     Az meg engem általában nem zavar, ha változtatnak a szereplőkön, pont a sokszínűsége miatt szeretem ezt a franchise-t, ezért mindig elvárom, hogy újítsanak valamin, máskülönben hamar ráunnék a TF-re.

     • Igazából amiket mondtatok egyet kell hogy értsek, karakterek szempontjából igazából a Beast Wars és az Animated (mindkettőnek hatalmas pozitív fuck yeah!!!) azért is voltak nagyon jó sorozatok, mert viszonylag kevés karaktert mozgattak, tudtak újítani, miközben rengeteg utalást tartalmaztak és még itt-ott egy két csavart is beletettek. Már alig várom, hogy ezekről csinálhassak irományt 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*